Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente in cazul multor afectiuni.
- TERAPIA TRIGGER POINT-
- BOOSTER GUN- MASAJUL PROFUND DECONTRACTURANT
- MANIPULARI ARTICULARE
- MASAJUL TONIFIANT
- MASAJ CU VENTUZE
Masaj de relaxare general sau segmentar.
· Masaj facial
· Masajul sugarului
· Masajul gravidei pre si post natal
· Reflexoterapie
· Drenaj limfatic
· Masaj anticelulitic
Beneficile masajului terapeutic
Vacuum terapia reprezintă o formă de tratament alternativ prin utilizarea vacuumului, obținut cu ajutorul ventuzelor.
Istoric - terapia cu ventuze este cunoscută înca din antichitate. Această metodă a fost practicată de către medici celebri precum Galen și Hipocrate, și de către elevii lor. Ventuzele pentru masaj sunt menționate în texte indiene și tibetane vechi, erau folosite la unele culturi arabe ca o terapie tradițională sub numele de terapia hijama, la fel și de către egipteni, iar chinezii, urmând tradiția acupuncturii , aplicau ventuzele în funcție de meridiane și puncte de acupunctură cu scopul de a restabili echilibrul energetic.
Acțiune - vacuumul aplicat pe suprafața pielii mobilizează lichidele stagnate în profunzime, acestea fiind drenate în circulația generală prin deschiderea circulației periferice. Astfel, este îmbunatățită circulația sangvină și limfatică, oxigenarea, hrănirea și detoxifierea țesuturilor afectate de stază, hipoxie și inflamație.
Fiind cunoscută ca o practică tradițională chinezească, ca și acupunctura, aplicarea ventuzelor în funcție de meridianele și punctele de acupunctură duce la eliminarea obstrucțiilor în căile energetice din interiorul corpului și, astfel, deblochează fluxul energetic și redă echilibrul energetic, asigurând o bună funcționare și stare de sănătate a organismului.
Terapia cu ventuze are numeroase beneficii. Ea poate fi folosită în tratarea durerilor de spate cervicale, toracice, lombare, în tratarea problemelor articulare – artrite sau artroze, tulburărilor circulatorii periferice și a edemelor de cauză locală. În aceste cazuri aplicarea ventuzelor îmbunătățește circulația sangvină și circulația limfatică din zona dureroasă, reduce inflamația, relaxează mușchii, ceea ce duce la ameliorarea durerilor. La fel, terapia cu ventuze este benefică în tratarea tulburărilor de funcționare a organelor interne, tulburări neurovegetative, a funcțiilor hormonale, în cazul cefaleei, insomniilor, în tratarea răcelii, gripei, bronșitei, pneumoniei, având și efect de fortificare a sistemului imunitar.
Vacuum terapia poate fi folosită în cazul problemelor musculare – atonie, oboseală sau febră musculară, contracturi, întinderi musculare, cicatrici sau distrofii la nivelul muschilor, fasciite, tendinite, întinderi sau rupturi ligamentare.
Este o practica folosită și de către sportivi, care în combinație cu alte terapii ajută la detensionarea și relaxarea musculară, gestionarea durerii.
Terapia cu ventuze are un puternic efect anticelulitic datorită faptului că contribuie la eliminarea celulelor adipoase și la netezirea țesutului adipos subcutanat prin stimularea circulației sangvine și limfatice locale.
Nu este indicată vacuum terapia persoanelor cu boli grave cardiace, renale, sindroame hemoragice, neolazii, varice, flebită, în timpul sarcinii.
Ventuzele pentru masaj pot fi de mai multe tipuri.
Primele ventuze pentru masaj au fost realizate din corn de animal, mai târziu au fost folosite ventuze din bambus, alamă, ceramică.
În prezent, cele mai folosite tipuri de ventuze de masaj sunt ventuzele din sticla, cauciuc, silicon. Ventuzele din sticlă, au fost utilizate frecvent și în trecut de către bunicii sau părinții noștri. In prezent sunt unele dintre cele mai bune din categoria ventuzelor terapeutice, deoarece se aplica și stau fixate foarte bine pe piele, acest lucru conducând, în timp, la rezultate optime și vizibile, în funcție de problema pentru care sunt utilizate.
În cazul ventuzelor din sticlă cuplate la pompa manuală, după așezarea lor pe piele aerul este scos cu ajutorul pompei, astfel, fiind creat procesul de vid sau vacuum. Există și alt tip de ventuze din sticlă care sunt încălzite în prealabil folosind bile de oricare tip de material care poate să ardă. Arderea materialului și a alcoolului din interiorul ventuzei face ca oxigenul să fie eliminat, ceea ce duce la crearea procesului de vacuum. Astfel, ventuza se va lipi de piele, tragând-o în sus, porii acesteia se deschid, ceea ce va duce la o stimulare a circuitului sangvin pe zona respectivă. În dependență de afecțiunea tratată, ventuza poate fi tinută între cinci-zece până la 20 de minute și pot fi folosite mai multe ventuze în același timp.
Alte tipuri de ventuze sunt cele din plastic cu pompă pentru vacuum, ventuze pentru masaj din cauciuc, care ca urmare a proprietăților sale elastice pot fi utilizate și drept pompă de vacuum, și, cel mai nou model – ventuze pentru masaj din silicon, ce se folosesc în mod special pentru masajul anticelulitic.
Înaintea oricărui tip de tratament adjuvant, inclusiv vacuumterapia, este indicat un consult medical. Dacă însă, aveți dureri musculare, o circulație proastă a sângelui, celulită, sunteți răciți, atunci acest tip de terapie vă poate ajuta în ameliorarea simptomelor, pentru a îmbunătăți aspectul pielii, pentru detoxifierea organismului și îmbunatățirea fluxului de energie
© All rights reserved
Intrarea Dinamicei nr 8, sector 3, Bucuresti ( zona metrou Dristor, farmacia Tei)