Terapia cu ventuze – Cupping

Cupping-ul sau terapia cu ventuze presupune utilizarea unor ventuze (de regulă, din sticlă) care sunt încălzite înainte cu ajutorul unui bețișor îmbibat într-un material inflamabil, care arde în interiorul ventuzei și absoarbe oxigenul din ea, formându-se astfel un vid. Imediat după ce ventuza e încălzită de flacăra, aceasta e aplicată pe spate și pur și simplu aspiră pielea în interiorul ei, ca urmare a vacuumului creat. Ventuza este lăsată pe piele în jur de trei minute pentru a-și face efectul. Varianta modernă a cupping-ului implică folosirea unei pompe (în locul focului) pentru crearea vacuum-ului.

CARE SUNT BENEFICIILE CUPPING-ULUI?

Ventuzele pot fi aplicate pe tot corpul, chiar dacă, de regulă, sunt aplicate numai pe spate.

Printre beneficiile terapiei cupping se numără:

– îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei,

– tratarea bolilor reumatice,

– tratarea febrei (în Antichitate, chiar acesta era scopul cupping-ului),

– detoxificarea organismului,

– stimularea funcțiilor cognitive.

Vă așteptăm în centrul nostru medical din București – sector 2.

terapia cupping - cu ventuze

Echipa de kinetoterapeuți

O echipă tânără, dinamică și receptivă, formată din specialiști cu o bogată experiență în domeniu, absolvenți ai unor instituții de prestigiu - Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, Academia Națională de Educație Fizică și Sport și Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, dornici să vină în ajutorul fiecărui pacient. Programele propuse sunt personalizate și țin cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii și existența altor afecțiuni.
Calitatea muncii prestate şi amabilitatea lor sunt aspectele cele mai apreciate de către pacienţii noştri.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, licențiată în Fiziokinetoterapie.

Absolvent al Universității Vasile Alecsandri din Bacău promotia 2006, cu experiență de 12 ani în domeniul kinetoterapiei.

Specialist în kinetoterapie cu mai mult de 18 de ani de experiență în afecțiunile pediatrice. Absolventă a Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport