Tipurile de masaj

Masajul este o formă de tratament noninvazivă, recomandată în tratamentul afecţiunilor reumatologice, vasculare, neurologice și posttraumatice. El este recomandat atât în faza subacută şi cronică a afecţiunilor degenerative, cât şi în prevenţia tulburărilor de statică vertebrală (cifoscolioze), mai ales la copii şi la adolescenţi. Clinica privată Smart Kineto& Logo, aflată în sectorul 2, București, propune mai multe tipuri de masaj.

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic este o metodă de tratare musculo scheletală, adresându-se afecțiunilor cronice în care durerea mușchilor sau articulatiilor împiedică buna funcționare a organismului.
Masajul terapeutic urmărește să stimuleze procesele de vindecare și să îmbunătățească capacitatea funcțională și motorie a organismului, înlesnind recuperarea în următoarele afecțiuni: contracturi și întinderi, dureri ale spatelui, afecțiuni reumatismale, mobilitate redusă a articulațiilor, dureri de cap și oboseală.
Efectele directe și imediate ale acestui tip de masaj sunt: îmbunătățirea elasticității musculare și a amplitudinii de mișcare și stimularea circulației sangvine.
Masajul terapeutic poate fi aplicat și persoanelor sănătoase ca măsură de prevenire a îmbolnăvirii și pentru a menține corpul într-o perfectă armonie.

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare stimulează circulația sângelui, îmbunătățește denajul limfatic și eliminarea toxinelor, fiind o metodă excelentă pentru relaxarea mușchilor, eliberarea de stres și dobândirea unei stări de bine ce persistă mult timp. Printre beneficii acesui tip de masaj se numără și îmbunătățirea calității somnului, dar și a concentrării.

Masajul reflexogen

Reflexoterapia este o tehnică de tratament care constă în masarea tălpilor în zonele corespunzătoare fiecărui organ.
Masajul reflexogen este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj digital al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase). Prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.
Reflexoterapia este utilă în tratarea multor tipuri de afecţiuni:
– stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică.
– afecţiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză, coxartroză etc.
– tulburări endocrine: tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, osteoporoză (stoparea degradării masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet.
– afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări etc.
– afecţiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneşă etc.
– afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
– afecţiuni circulatorii: hipo şi hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare.
– afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
– crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor etc.

Masajul reflexogen nu este indicat pe perioada sarcinii sau în cazul în care pacientul are tumorile maligne sau suferă/a suferit de:
– insuficiență renală acută
– infarct miocardic acut
– micoze şi leziuni plantare.

Masajul capilar

Masajul capilar oferă o stare de bine, de relaxare, reducând stresul și durerile de cap. În același timp, stimulează circulația sanguină, ceea ce duce la stimularea creșterii părului.

Masajul facial

În afară de avantajele estetice evidente, masajele faciale oferă și beneficii asociate medicinii generale. Astfel, se obțin următoarele rezultate: calmarea sistemului nervos; îndepărtarea stresului și a tulburărilor nervoase; îmbunătățirea concentrării mentale; ameliorarea migrenelor sau a durerilor de cap; disiparea tensiunii din fascile mușchilor faciali; creșterea aportului de oxigen la creier; îmbunătățirea respirației; reducerea tensiunii sanguine; îmbunătățirea funcționării articulației temporo-mandibulare; reducerea durerilor faciale.
Masajul Facial, ca un masaj terapeutic, ajută în afecțiuni precum: asimetrii faciale, paralizii faciale, afecțiuni oftalmologice și nevralgii

Vă așteptăm în cabinetul nostru din București, sector 2, de luni până vineri, de la 9 dimineața la 8 seara.

masaj terapeutic

Echipa de kinetoterapeuți

O echipă tânără, dinamică și receptivă, formată din specialiști cu o bogată experiență în domeniu, absolvenți ai unor instituții de prestigiu - Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, Academia Națională de Educație Fizică și Sport și Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, dornici să vină în ajutorul fiecărui pacient. Programele propuse sunt personalizate și țin cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii și existența altor afecțiuni.
Calitatea muncii prestate şi amabilitatea lor sunt aspectele cele mai apreciate de către pacienţii noştri.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, licențiată în Fiziokinetoterapie.

Absolvent al Universității Vasile Alecsandri din Bacău promotia 2006, cu experiență de 12 ani în domeniul kinetoterapiei.

Specialist în kinetoterapie cu mai mult de 18 de ani de experiență în afecțiunile pediatrice. Absolventă a Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport din București