Logopedie pediatrică

Logopedia este o disciplină a știintelor psihopedagogice care se ocupă cu studierea limbajului, cu prevenirea și corectarea tulburărilor acestuia.
Procesul terapeutic se desfășoară sub forma unui joc, totul fiind amuzant și relaxant pentru copil. În timpul fiecărei ședințe, terapeutul urmărește modelarea personalității copilului, exersarea vorbirii și dezvoltarea capacității de a înțelege comunicarea și a răspunde adecvat.
De sprijinul unui logoped poate beneficia orice copil începând cu vârsta de 2 ani.
Frecvența întâlnirilor, durata și planul de lucru se stabilesc în urma unei evaluări. Evaluarea constă în:
aplicarea unor probe specifice – diferite în funcție de copil și dificultatea semnalată de părinte,
observație directă,
anamneză – realizată împreună cu părintele.

Echipa logoped-copil-părinte

Terapia logopedică implică o muncă de echipă, formată din logoped-copil-părinte, precum și multă răbdare, intervenția putând să se desfășoare pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp.
Implicarea părintelui în procesul terapeutic este foarte importantă, el fiind cel care urmărește realizarea exercițiilor recomandate de terapeut și exersarea pronunției corecte în fiecare moment al comunicării în afara cabinetului.

Tulburările de limbaj și comunicare care necesită evaluare, diagnosticare și intervenție sunt:
– tulburări de pronunție sau articulație (dislalii, dizartri, rinolalii)
– tulburări de ritm și fluența vorbirii (bâlbâiala, logonevroza, tumultus sermonis etc)
– tulburări de voce (disfonie, afonie, fonastenie)
– tulburări în plan lexico-grafic (dislexie, disgrafie)
– tulburări polimorfe (afazie, alalie)
– tulburări de dezvoltare a limbajului
– tulburări de limbaj bazate pe disfuncții psihice (dislogii, bradifazii, ecolalii)

 

logopedie copii

Echipa de logopezi

Ne bucurăm să o avem în echipa noastră de logopezi și psihologi cu experiență practică și teoretică în lucrul cu adulți și copii. Din lista procedurilor de tratament oferite de clinica noastră din București, Sector 3, menționăm: consultații, kinetoterapie, masaj, logopedie și psihologie. Pacienții noștri sunt copii, adolescenți, adulți, dar și gravide.

Psiholog specialist în cadrul clinicii noastre, are competențe profesionale în psihopatologie, psihologopedie, psihanaliză, diagnostic și evaluare clinică, diagnostic, evaluare și intervenție în tulburări ale limbajului.

Psiholog clinician specialist și logoped în cadrul Spitalului de Urgență pentru copii ”M.S Curie” București din martie 2003 până la finele anului 2017, Ozana Ilie a oferit suport micilor pacienți și aparținătorilor lor din secțiile de oncologie pediatrică...