Kinesio Tape

Metoda de aplicare a benzilor Kinesiologe este o tehnică de reabilitare ce facilitează procesul natural de vindecare al organismului oferind, în același timp, stabilitate și susținere musculaturii și articulațiilor, fără a restricționa în vreun fel mișcările corpului.

Când apelăm la Benzile Kinesio?

Benzile sunt elastice, confecționate din bumbac și pot fi purtate câteva zile, fiind folosite atât în cazul copiilor, cât și în cazul adulților. Ele vizează anumiți receptori somatici, reducând astfel durerea și facilitând drenajul limfatic. În acest mod simplu, inflamația în zona de aplicație va fi vindecată.

Benzile Kinesio pot fi aplicate în multiple feluri și au abilitatea de a reeduca sistemul neuromuscular, de a reduce durerea și inflamația, de a optimiza performanțele sportive, de a preveni accidentările, de a asigura o bună circulație și drenaj limfatic, dovedindu-se a fi un suport pentru activitățile de kinetoterapie propriu-zise.

În urma evaluării, kinetoterapeutul va decide cum și unde este necesar să fie aplicate benzile. De cele mai multe ori se recomandă terapia kinesio tape în următoarele situații:

afecțiuni ortopedice: cifoze, scolioze, deviații ale membrelor inferioare (genu valgum, genu varum, genu recurvatum, tal valg, tal var, var equin, metatarsus adductus, metatarsus varus , halux valgus), luxații de umăr, recuperare post-operatorie, torticolis;

afecțiuni neurologice: hemipareze, parapareze, tetrapareze, pareze de plex brahial, pareze faciale, probleme musculo ligamentare determinate de diverse traumatisme.

kinesio tape

Echipa de kinetoterapeuți

O echipă tânără, dinamică și receptivă, formată din specialiști cu o bogată experiență în domeniu, absolvenți ai unor instituții de prestigiu - Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, Academia Națională de Educație Fizică și Sport și Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, dornici să vină în ajutorul fiecărui pacient. Programele propuse sunt personalizate și țin cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii și existența altor afecțiuni.
Calitatea muncii prestate şi amabilitatea lor sunt aspectele cele mai apreciate de către pacienţii noştri.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, licențiată în Fiziokinetoterapie.

Absolvent al Universității Vasile Alecsandri din Bacău promotia 2006, cu experiență de 12 ani în domeniul kinetoterapiei.

Specialist în kinetoterapie cu mai mult de 18 de ani de experiență în afecțiunile pediatrice. Absolventă a Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport