Ergoterapia

Definită ca o terapie ce utilizează activitatea în vederea readaptării şi redării independenţei persoanelor care şi-au pierdut unele abilităţi (handicap fizic și/sau mintal), ergoterapia are ca scop redarea posibilității bolnavilor de a se adapta la deficitul lor sau de a ameliora starea în care se află.
Indicațiile ergoterapiei sunt foarte largi, de la boli mintale, la infirmități motorii: paralizii, sechele posttraumatice, afecțiuni reumatologice, miopatii, arsuri, boli cardiace etc.

Ce urmărim prin ergoterapie?

Obiectivele urmărite de ergoterapie, în cadrul recuperării psihomotricităţii persoanelor cu deficienţe psiho-neuro-motirii, se referă la:
– recuperarea capacităţilor de muncă, în vederea asigurării unei autonomii cât mai apropiate de normal, scurtându-se durata incapacităţii de muncă;
– încadrarea/reîncadrarea profesională şi socială a persoanei (înţelegând aici şi pe cea şcolară);
– influenţarea pozitivă a procesului de maturizare, pornind de la stadiul infantil, ca o consecinţă a handicapului şi parcurgând stadiile până la atingerea nivelului vârstei cronologice (sau apropiat acesteia) a nivelului mintal, de pregătire şcolară, de experienţă adaptativă.

Ergoterapia poate fi utilizată cu succes inclusiv pentru vârstnici, prin faptul că le dă posibilitatea să se adapteze la deficitul lor şi să-şi amelioreze starea.

Clinica Smart Kineto & Logo din București oferă servicii de recuperare prin ergoterapie – atât reeducativ-readaptativă, cât și preventivă. Bazați-vă pe specialiștii noștri kinetoterapeuți pentru găsirea celei mai potrivite scheme de recuperare medicală.

servicii ergoterapie

Echipa de kinetoterapeuți

O echipă tânără, dinamică și receptivă, formată din specialiști cu o bogată experiență în domeniu, absolvente ale unor instituții de prestigiu - Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” și Academia Națională de Educație Fizică și Sport -, dornică să vină în ajutorul fiecărui pacient. Programele propuse sunt personalizate și țin cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii și existența altor afecțiuni.
Calitatea muncii prestate şi amabilitatea lor sunt aspectele cele mai apreciate de către pacienţii noştri.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, licențiată în Fiziokinetoterapie.

Absolvent al Universității Vasile Alecsandri din Bacău promotia 2006, cu experiență de 12 ani în domeniul kinetoterapiei.

Specialist în kinetoterapie cu mai mult de 18 de ani de experiență în afecțiunile pediatrice. Absolventă a Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport